Ad Code

Responsive Advertisement

Yalnızlık Üzerine

       Yalnızlık Nedir?

     TDK'ye baktığımız zaman yalnız; yanında başkaları bulunmayan, başkalarının yanında olmayan, toplumsal iletişimden yoksun olan veya olmak isteyen kimse gibi anlamlarda kullanılmaktadır. Yalnızlık ise yalnız olma durumunun vuku bulmuş hâlidir diyebiliriz.
     Peki kime yalnız denir? İnsan kendisini ne zaman yalnız bir birey olarak tanımlar? Toplumdan

zihinsel olarak sıyrılan kişiye mi yoksa fiziksel olarak bir dağ başında yaşayan kişiye mi denilir. Her iki durumda kişi yalnızdır. Ancak fiziksel yalnızlık ve zihinsel yalnızlık şeklinde bir tasnifin olması gereklidir. Bir toplum içerisinde yaşayan, yaşamaya çalışan veyahut cebren yaşayan kimseler mevcuttur. Bu gruplarda olan kimselerin memnuniyetine dair birçok açıklama yapılabilir. Ancak bizim için önemli olan kavram,  zihinsel yalnızlık kavramıdır. Zihinsel olarak yalnız hissedilen lokasyondaki toplumun niceliksel olarak fazla olması sadece birer can sıkıntısı getirmektedir. İnsanın bu zihinsel yalnızlığı kabullenmesi veya kabullenmesi kendi tercihinde olmalıdır. 
     Bu zihinsel yalnızlığı ortadan kaldıran etmenler içerisende en önemli konumda olan kitle iletişim araçları olabilir. Sürekli olarak teknolojinin zararlarından bahsederek pesimist bir görüntü çizmemekte fayda var. Teknoloji sayesinde insan bu bedbinlikten sıyrılabilir. Son olarak  zihinsel yalnızlığın; otokontrol, öz denetim, tefekkür, tezekkür ve öğrenme konusunda da faydalı olduğu unutulmamalıdır.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Zihin yalnızlığı en kötüsü diye düşünüyorum. Çünkü bir yerde anlaşılmadan kalmak farabinin fasık toplumunda kalmak gibi

    YanıtlaSil

Ad Code

Responsive Advertisement